Home > Regions > Europe > Kommentarer på blog fører til bortvisning

Kommentarer på blog fører til bortvisning

DAHL Advokatfirma har netop vundet en sag om bortvisning af en medarbejder på baggrund af kommentarer på en offentligt tilgængelig blog.

I sommeren 2015 blev en medarbejder bortvist fra sin arbejdsplads, efter han på en åben blog på ekstrabladet.dk havde kommenteret en artikel om en seksuel hændelse.Hændelsen var sket på en ferierejse i Tyrkiet.

På trods af, at hverken medarbejderen eller arbejdsgiveren var indblandet i hændelsen, valgte medarbejderen at promovere sin arbejdsgiver ved navns nævnelse og med det sigte, at arbejdsgiveren kunne sikre gæsterne mod lignende seksuelle hændelser. Han skrev bl.a., at han havde haft et privat tæskehold til at tage sig af disse modbydelige hændelser, og at udøverne fik, hvad de fortjente.